Terug

Volg Vandaag Inside

Wim Kieft baalt: 'Helaas, het is toch een verarming van de Eredivisie'

Wim Kieft baalt: 'Helaas, het is toch een verarming van de Eredivisie'

6 jan 2023, 00:00

Wim Kieft vindt het 'een verarming van de Eredivisie' dat Cody Gakpo (Liverpool) en Daley Blind (FC Bayern München) zijn vertrokken. "Toch twee hele gezichtsbepalende spelers van de Eredivisie", zegt Wim in zijn column voor De Telegraaf.

Wim is blij voor Blind, die eerder deze week is gepresenteerd door Bayern München. "Als Bayern München vervolgens op je pad komt, is dat geweldig. Veel mooier dan Real Sociedad of FC Antwerp. In Spanje kom je in een geweldige competitie terecht, maar je speelt bij Sociedad, niet een van de topteams. Over België maar niet te spreken. Wat heb je daar als Daley Blind te zoeken, in die competitie en bij die club?"

Bij Ajax moet Owen Wijndal de vertrokken Blind gaan opvolgen. "Wijndal moet een Ajax-icoon opvolgen", vervolgt Wim. "Hij zal door het publiek continu worden vergeleken met de vertrokken Blind. Hoe gaat Wijndal daarmee om? Kruipt hij weg, is hij bang voor die druk of vindt hij de vrijheid van spelen zoals bij AZ? Afhankelijk daarvan maakt Wijndal kans om te slagen bij Ajax of faalt hij."

Tot slot gaat Wim in op de transfer van Gakpo naar Liverpool, gaat de oud-speler van PSV slagen of niet? "Je slaat snel aan het vergelijken met bijvoorbeeld Steven Bergwijn, die mislukt is bij Tottenham Hotspur. Los van de verschillende kwaliteiten is Gakpo iemand die meer flair toont, zich niet verstopt en veel dominanter speelt. ’Er zit een goede kop op’, zeggen ze dan. Niet dat zoiets in de Premier League enige garantie biedt, maar het is mooi meegenomen. De toekomst zal het uitwijzen", aldus Wim.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.