Terug

Volg Vandaag Inside

Wim genoot van WK-finale: 'Het was de jonge hond tegen de oude, ervaren en geslepen meester'

Wim genoot van WK-finale: 'Het was de jonge hond tegen de oude, ervaren en geslepen meester'

19 dec 2022, 09:01

Wim Kieft heeft erg genoten van de WK-finale, zo schrijft hij in z'n column in De Telegraaf. De analist genoot vooral van de twee supersterren Kylian Mbappé en Lionel Messi.

"Het was de jonge hond tegen de oude, ervaren en geslepen meester. Die tegenstelling in de finale was goed waarneembaar", vertelt Wim. "Dat dartelen en die snelheid van Mbappé, en dan drie doelpunten maken en drie penalty’s met die in de strafschoppenreeks erbij. Dan heeft het niet aan jou gelegen dat Frankrijk geen wereldkampioen is gebleven."

Wim is erg onder de indruk van de Franse snelheidsduivel, maar vindt Messi toch nog net iets beter. "Die volley bij de gelijkmaker was volmaakt. Iedere andere speler had die bal eerst aangenomen en hij is ook niet voor niets topscorer van het toernooi geworden. Hij is een soort reïncarnatie van de twee Ronaldo's in hun hoogtijdagen, die van Brazilië en Portugal. Maar Messi is completer als speler, want naast afmaker is hij eveneens spelmaker", concludeert de oud-spits.

Dat het na de finale voornamelijk om de Argentijnse legende draaide, vindt de Amsterdammer volkomen logisch. "Die wereldtitel is natuurlijk wel een geweldige en verdiende kroon op de weergaloze carrière van Messi. Hij speelde de finale zoals we van hem gewend zijn dit toernooi. Als de grote spelbepaler van Argentinië en afmaker."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.