Terug

Volg Vandaag Inside

Wim eens met Arno Vermeulen: 'Burgemeester sprak voor zijn beurt'

Wim eens met Arno Vermeulen: 'Burgemeester sprak voor zijn beurt'

14 apr 2020, 21:44

Zondagavond raakte Arno Vermeulen in opspraak door zijn uitspraken over burgemeester Jorritsma van Eindhoven. De burgemeester liet weten dat er in zijn stad absoluut niet gevoetbald zal worden dit seizoen. Volgens Vermeulen gedraagt de burgemeester zich als een demagoog. Johan en Wim reageerden en Wim gaf Vermeulen deels gelijk.

'Jorritsma is de baas van Eindhoven en dat is eigenlijk al erg genoeg als je dit hoort. Hij is natuurlijk niet de baas van de hele Eredivisie. Hij zou mijn burgemeester niet zijn, moet ik je eerlijk zeggen. Hij doet krankzinnige uitspraken de afgelopen dagen, hij gedraagt zich als een demagoog, wat niet past bij een burgemeester', haalt Vermeulen uit. Na de uitspraken van de NOS-commentator reageerden mensen massaal op . Twitter begreep niets van de tirade van Vermeulen en fileerde hem compleet.

Gisteravond gaven Johan en Wim hun mening over de tirade van Vermeulen. 'Ik hou van mensen met een mening, maar ik verpak mijn mening met een bepaalde charme', zegt Johan met een knipoog. 'Alleen hier zit een blikken dominee de burgemeester van Eindhoven te beledigen. Ik vond dat de burgemeester inhoudelijk gelijk had en het lijkt wel of Arno de kant van de KNVB koos.'

Vervolgens nam Wim het woord over. 'Maar de burgemeester sprak wel een beetje voor zijn beurt, toch? Want de burgemeesters hadden afgesproken het binnen hun kamers te houden. De burgemeester van Breda zou de woordvoerder zijn'. Ook vindt Wim dat de KNVB niet fout zit in zijn beslissing. Volgens Wim wachten zij het advies af van de regering en afhankelijk van het advies gaan ze handelen.

'Als je iets over voetbal zegt dan sta je meteen in alle kranten. Daar had Arno wel gelijk in, maar ik vond de argumenten van de burgemeester wel correct', voegt Johan toe. Johan hekelt dat de KNVB alles op alles zet om het voetbal door te laten gaan in opdracht van de UEFA. Volgens Johan moet de KNVB de oren niet laten hangen naar de UEFA die vanuit Zwitserland bepaalt dat er weer gevoetbald mag worden in Brabant, zonder de ernst van de situatie juist te beoordelen.

Wim is het zeker niet altijd eens met Arno Vermeulen. Sterker nog, de analist concludeerde dat de 'Witte Chinees' er ook best wel vaak naast zit met de dingen die hij zegt.

VIDEO - Wim concludeert: 'Arno Vermeulen zit er best vaak naast'

Wim concludeert: 'Arno Vermeulen zit er best vaak naast!'
2:22
Wim concludeert: 'Arno Vermeulen zit er best vaak naast!'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.