Terug

Volg Vandaag Inside

Wim blij met terugkeer Robben: 'Alleen jammer dat hij voor Groningen kiest'

Wim blij met terugkeer Robben: 'Alleen jammer dat hij voor Groningen kiest'

4 juli 2020, 10:35

Wim heeft in z'n column in De Telegraaf enthousiast gereageerd op de terugkeer van Arjen Robben op de Nederlandse velden. De tafelgast van Veronica Inside vergelijkt de rentree van Robben met die van Van Persie bij Feyenoord twee jaar geleden. Volgens Wim is het goed dat talenten met zulke topspelers kunnen trainen. Wel vindt hij het jammer dat Robben voor FC Groningen gekozen heeft, en niet voor een traditionele topclub.

'Het is alleen jammer dat Robben kiest voor FC Groningen om terug te keren als profvoetballer en helaas niet voor Ajax, AZ, Feyenoord of PSV. Je gunt de exceptionele talenten bij de Nederlandse topclubs een leermeester als Robben,' aldus Wim, die van mening is dat je van je teamgenoten het meeste kan leren.

'De coach is belangrijk voor de opstelling en teamafspraken, maar als speler pik je het meeste op van je medespelers.' Wim heeft in zijn carrière ook met een aantal grootheden de kleedkamer gedeeld en daar veel van geleerd. 'Zelf heb ik dat ervaren met toppers als Johan Cruijff, Wim Jansen, Ruud Gullit, Ronald Koeman en later ook nog Romario.'

Ook een eventuele terugkeer van Wesley Sneijder bij FC Utrecht ziet de oud-spits van onder meer Ajax en PSV wel zitten. 'Sneijder is weliswaar 36 jaar en heeft er een ander levenspatroon op nagehouden dan Robben. Maar als hij elke dag met jonge spelers meedoet aan het positiespel en de partijen, dan geeft hij ze bagage waarmee ze de rest van hun carrière hun voordeel kunnen doen.'

Naast het succes bij onder meer Bayern München en Real Madrid, presteerde Robben ook altijd goed bij Oranje. Op het WK van 2014 werd hij met het Nederlands Elftal derde. Louis van Gaal was toen de bondscoach, hij sprak Robben en Van Persie vorig jaar toe op het Voetballer van het Jaar-gala. Check de karakteristieke speech hieronder.

Louis van Gaal geeft karakteristieke speech aan Robben en Van Persie
10:44
Louis van Gaal geeft karakteristieke speech aan Robben en Van Persie

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.