Terug

Volg Vandaag Inside

Willy van de Kerkhof over evenaring record PSV: ‘Wat wij toen deden was veel moeilijker’

Willy van de Kerkhof over evenaring record PSV: ‘Wat wij toen deden was veel moeilijker’

15 jan 2024, 15:15

Met zeventien achtereenvolgende overwinningen evenaarde PSV zaterdag het record uit het seizoen 1987/1988. Clubicoon Willy van de Kerkhof vertelt in gesprek met Omroep Brabant dat het destijds veel moeilijker was om zo’n record te behalen.

“Wat wij toen deden was veel moeilijker. Begrijp mij niet verkeerd. Het is zeer knap wat het huidige PSV doet. En natuurlijk is het leuk dat mijn eigen club dit record nu evenaart. Maar wat wij in 1987/1988 deden, was wel moeilijker", zegt Van de Kerkhof.

"In onze tijd was er meer tegenstand, vooral omdat er toen meer internationals in Nederland speelden”, vervolgt de oud-voetballer. “In de huidige competitie zitten bovendien zeven of acht ploegen die niet 'Eredivisiewaardig' zijn. Dat kun je niet met toen vergelijken."

Dat PSV het 35 jaar oude clubrecord aankomende zondag bij winst op FC Utrecht gaat verbreken, staat volgens het clubicoon vast. “PSV in deze vorm is bijna onverslaanbaar. Daarna moet het ook wel lukken om het record naar 22 of 23 wedstrijden te tillen. Je hebt namelijk niet zo’n heel lastig programma na de uitwedstrijd tegen Utrecht.”

Van de Kerkhof erkent dat het een knappe sportprestatie blijft. “Je moet iedere wedstrijd scherp zijn. Dat is een ontzettende uitdaging, maar het is het waard. Als er een nieuw record komt, wens ik die huidige selectie de komende 35 jaar, of langer, net zo veel plezier als wij hebben gehad", besluit hij lachend.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.