Terug

Volg Vandaag Inside

Willem van Hanegem wijst twee beste Nederlandse spelers van het afgelopen jaar aan

Willem van Hanegem wijst twee beste Nederlandse spelers van het afgelopen jaar aan

5 dec 2021, 22:50

Willem van Hanegem heeft, nu het einde van 2021 nadert, in zijn column in het Algemeen Dagblad de twee beste Nederlandse spelers van het afgelopen jaar aangewezen. De Kromme noemt daarbij de namen van twee verdedigers, die allebei niet meer actief zijn in Nederland.

'Het kalenderjaar 2021 is bijna afgelopen en als we dan moeten kijken naar dé beste Nederlandse spelers van afgelopen jaar, dan komen we toch in Milaan terecht, bij die twee jongens van Internazionale,' begint Van Hanegem. 'Dumfries en zeker ook Stefan de Vrij groeiden allebei op onder de rook van Rotterdam. De eerste vonden ze bij Feyenoord helemaal niets, zelfs niet toen hij bij Sparta en later Heerenveen wel degelijk liet zien iets in zijn mars te hebben.'

'Als rechtsback hoef je echt niet alles te kunnen. Dumfries kan goed verdedigen, uitstekend koppen, is vrij snel, toont altijd lef en trekt graag mee ten aanval. Dan ben je een goede back, de beste van ons land, met in mijn ogen Rick Karsdorp kort daarachter,' aldus De Kromme. 'Ons EK mislukte afgelopen zomer, maar Dumfries viel wel positief op. En in een vloek en een zucht heeft hij ook een basisplaats bij de kampioen van de Serie A. Tegen AS Roma zag ik hem ook een bal blokken met zijn hele ziel en zaligheid, kort voor zijn rake kopbal en ook dat zei alles. Deze jongen staat er als het moet. Dumfries doet mij een beetje aan Uli van Gobbel denken, al was die natuurlijk nog veel sneller. Dat soort gasten zijn puur, geven alles om de top te bereiken en ook erg mooi: ze zullen een trainer nooit laten vallen.'

'Dat gevoel heb ik ook bij Stefan de Vrij, die nu even geblesseerd is. Een slimme jongen, die door Antonio Conte werd gezien als de grote regisseur van Internazionale. En dat zegt iets, want als er één trainer bezig is met de defensieve organisatie van zijn ploeg, dan is dat Conte wel. De Vrij was ook iemand die in Rotterdam moest vechten voor een klein contractje, hij was altijd de laatste die nog in aanmerking kwam bij de jeugd van Feyenoord. Conte zal daar niets van snappen en de huidige Inter-trainer Simone Inzaghi evenmin,' concludeert Van Hanegem.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.