Terug

Volg Vandaag Inside

Willem van Hanegem stoort zich aan Ajax: ‘Ze slaan meteen weer door!’

9 mrt 2024, 16:31

Willem van Hanegem verbaast zich in de Willem&Wessel podcast van het Algemeen Dagblad over de euforie rondom Ajax na het gelijkspel tegen Aston Villa (0-0) en vindt het zwaar overdreven.

"Het is altijd wel grappig. Als ze winnen en ze doen wat normale dingen, dan zeggen die Amsterdamse mensen: ze hebben het weer", begint Van Hanegem over het duel in de Conference League. "Ze slaan meteen weer door. Ze hebben gewoon aardige spelers van het begin af aan, dus wat is dat nou voor een lulkoek?!”

De Kromme vindt wel vaker dat dingen rondom Ajax worden overdreven. Zo ook met de kritiek op Kenneth Taylor. “Eerst hebben ze hem uitgescholden en dan maakt hij vervolgens de winnende goal en is hij Onze Lieve Heer. Dat is toch heel triest?!”

Van Hanegem is daarnaast ook niet te spreken over het optreden van Jordan Henderson tegen Aston Villa. "Die weet van gekkigheid niet wat hij moet doen. Dat meen ik. Ga nou gewoon spelen, niet naar de scheidsrechter rennen, klagen, zwaaien naar anderen… Doe gewoon normaal. Je bent gekocht om te voetballen."

Hélène Hendriks was donderdagavond in Vandaag Inside wel positief verrast door de Amsterdammers. "Ik denk dat ik in tijden niet zo’n goed Ajax heb gezien". Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.