Terug

Volg Vandaag Inside

Willem van Hanegem hekelt beleid bij Oranje: 'Totale waanzin'

Willem van Hanegem hekelt beleid bij Oranje: 'Totale waanzin'

26 sep 2022, 08:58

Willem van Hanegem heeft zich de laatste dagen geërgerd aan de keepersdiscussie bij het Nederlands elftal. De Kromme vindt het 'totale waanzin' dat er doelmannen naar Zeist moesten komen voor alleen een test.

"Laten we hopen dat het gezanik rond onze keepers een keer voorbij is", schrijft Van Hanegem in zijn wekelijkse column voor het Algemeen Dagblad. "Op maandag hoorde ik Louis van Gaal vertellen dat zijn keeperstrainer Frans Hoek wel vijftien keepers volgt. Vijftien keepers! Of goalplayers, want Frans wil af van het woord keepers. Dat ze in Zeist net doen alsof ze als raketgeleerden naar keepers moeten kijken, dat vind ik tenenkrommend."

"Als ik het goed begrijp leren ze in Zeist pas écht keepen", vervolgt Van Hanegem. "Zes keepers waren er afgelopen week uitgenodigd. Tim Krul was er niet bij en die kan bij mij nooit meer kapot omdat hij zei: ‘zoek het lekker uit daar’. "Geselecteerd voor een test maar niet voor de selectie, totale waanzin."

Van Hanegem vindt dat keeperstrainer Hoek 'doet alsof het hogere wiskunde is'. "Let ook eens op als Van Gaal een speler naar de kant haalt bij een interland. De bondscoach staat die speler dan met uitgestoken hand op te wachten, maar nog geen halve meter verder staat Hoek ook al ongeduldig klaar voor de handdruk. Als een speler moet invallen, schotelt Hoek hem eerst nog vijftien menukaarten met uitleg voor waar hij moet staan bij corners. Geloof me, het is allemaal maar interessantdoenerij", aldus De Kromme.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.