Terug

Volg Vandaag Inside

Willem van Hanegem benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau

27 feb 2024, 08:32

Willem van Hanegem is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. De voormalig voetballer van Feyenoord en oud-trainer kreeg de koninklijke onderscheiding van burgemeester Ankie Broekers-Knol van Bloemendaal, de gemeente waar hij woont.

Van Hanegem werd tijdens een theatershow in De Doelen in Rotterdam ter ere van zijn tachtigste verjaardag aan het eind verrast met de onderscheiding.

"U staat bekend om uw eigenzinnigheid, uw puurheid en oprechte emoties en daarom wordt u alom gewaardeerd door een enorme schare fans", zei de burgemeester, te zien in een kort fragment van de show op de website van het AD. Ze prees de maatschappelijke inzet van Van Hanegem. Onder een groot applaus van het publiek en gasten in De Doelen speldde Broekers-Knol daarna de onderscheiding op.

Johan Derksen stond afgelopen week stil bij de verjaardag van Willem van Hanegem, die dinsdag 80 kaarsjes mocht uitblazen: "Hij is na Cruijff de beste die we in Nederland gehad hebben." Bekijk het in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.