Terug

Volg Vandaag Inside

Willem II weet weer wat winnen is

Willem II weet weer wat winnen is

9 nov 2018, 23:32

ZWOLLE (ANP) - Willem II heeft in de eredivisie de eerste overwinning behaald sinds 26 augustus. De Tilburgse ploeg zegevierde bij PEC Zwolle met 2-3. Met twee treffers was Fran Sol de gevierde man bij de bezoekers. De Spaanse spits, die in de voorgaande drie competitieduels niet had gescoord, bracht daarmee zijn totaal in de eredivisie op negen goals, voorlopig evenveel als topscorer Luuk de Jong (PSV).

De voorgaande acht duels leverden voor Willem II slechts vier punten op. Dankzij de derde competitiezege klommen de Brabanders naar de elfde plaats. Voor PEC Zwolle daarentegen komt de degradatiestreep steeds dichterbij. De ploeg van coach John van 't Schip pakte uit de laatste vier eredivisieduels welgeteld één punt.

Willem II kwam snel tot scoren. Damil Dankerlui kopte raak uit een voorzet van Diego Palacios. Na een kwartier trof de Tilburgse ploeg opnieuw doel. Op aangeven van Fernando Lewis tikte Fernando Sol de bal binnen (0-2).

Offensief

Mike van Duinen en Ouasim Bouy waren aan het einde van de eerste helft namens PEC Zwolle in de afronding niet slagvaardig genoeg. Na de rust zette de thuisclub het offensief door. In de 57e minuut legde arbiter Richard Martens het duel even stil, omdat er bekers bier en andere voorwerpen op het veld werden gegooid. Kort na de hervatting bracht Vito van Crooy de spanning terug (1-2).

Met een fraaie kopbal zorgde Sol na ruim een uur voor 1-3. Zian Flemming wist nog wel 2-3 te maken, maar de Zwolse gelijkmaker bleef uit.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.