Terug

Volg Vandaag Inside

Willem II nog niet zeker van begeerde Europa League-ticket

Willem II nog niet zeker van begeerde Europa League-ticket

29 apr 2020, 22:15

Willem II is nog niet zeker van het Europa League-ticket. Dat heeft De Telegraaf bekend gemaakt. De krant meldt dat de KNVB woensdag een brief naar alle clubs heeft gestuurd, met deze informatie.

De KNVB wees vrijdag alle Europese tickets toe: Ajax (groepsfase CL), AZ (tweede voorronde CL), Feyenoord (groepsfase EL), PSV (derde voorronde EL) en Willem II (tweede voorronde EL).

De UEFA heeft inmiddels de eerste vier tickets bevestigd. Het ticket van Willem II daarentegen staat nog open en de UEFA zal daar later over beslissen. De KNVB heeft het bekertoernooi gecanceld en dat Europese ticket overgeheveld naar de Eredivisie. De UEFA heeft hier nog niet mee ingestemd. En dus zou het kunnen dat niet vijf maar vier clubs Europees voetbal spelen volgend seizoen. Willem II wordt dan het kind van de rekening.

Dit zou ook betekenen dat Feyenoord net als PSV eerst door de voorrondes van de Europa League moet komen.

Ook onderin de Eredivisie is er veel discussie over de beslissingen van de KNVB. Johan kon zich wel vinden in de promotie/degradatie regeling van de voetbalbond. Bekijk het fragment hieronder

VIDEO - Johan over omstreden beslissingen KNVB: 'Het ruikt naar onrecht'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.