Willem II keert na twee jaar afwezigheid terug in de Eredivisie

3 mei 2024, 22:08

Willem II keert na een afwezigheid van twee jaar terug in de Eredivisie. De Tilburgers hadden genoeg aan een gelijkspel in en tegen Dordrecht: 1-1.

De gelijkmaker van Michael de Leeuw viel pas diep in blessuretijd. De ploeg van de Belgische trainer Peter Maes miste een week eerder de eerste kans op promotie na een 1-1-gelijkspel tegen FC Groningen. De tweede poging, tegen Dordrecht, slaagde wel.

Dordrecht nam in de eerste helft de leiding door een doelpunt van Shiloh 't Zand en was daarna dicht bij de 2-0, maar Willem II-doelman Joshua Smits voorkwam een treffer van Dylan Mbayo.

Na rust vertolkte Dordrecht-doelman Luca Plogmann een hoofdrol. De Duitser hield Ringo Meerveld van scoren af en stopte een strafschop van Jeredy Hilterman. Willem II drong aan, maar het leek 1-0 te blijven. De Leeuw maakte in de extra tijd alsnog gelijk.

Veronica Offside-verslaggever Tom Staal vorige week onlangs een Willem II-supporter: 'Altijd billen knijpen hier!’ Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.