Terug

Volg Vandaag Inside

Willem II huurt Anita van Leeds United

Willem II huurt Anita van Leeds United

31 aug 2018, 16:12

TILBURG (ANP) - Vurnon Anita speelt de rest van het seizoen voor Willem II. De Tilburgse eredivisieclub huurt de drievoudig international van Oranje voor een jaar van Leeds United. Anita had bij de Engelse club van manager Marcelo Bielsa geen uitzicht op speeltijd. Hij staat nog tot medio 2020 onder contract in Leeds.

De middenvelder wordt bij Willem II herenigd met trainer Adrie Koster, die hij nog kent uit hun gezamenlijke periode bij Ajax. Anita werd met de Amsterdamse ploeg in 2011 en 2012 kampioen. Via Newcastle United belandde hij vorig jaar bij Leeds United.

,,Van een speler van dat kaliber verwacht je niet dat hij voor Willem II kiest'', erkent Koster. ,,Hij heeft waarschijnlijk ook gekeken naar welke trainers hier zitten, naar de manier van voetballen.'' Anita, die in 2010 drie keer uitkwam voor het Nederlands elftal, kan mogelijk zaterdag tegen PSV al debuteren.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.