Terug

Volg Vandaag Inside

Willem II boos op eigen supporters

Willem II boos op eigen supporters

24 jan 2019, 18:33

TILBURG (ANP) - Willem II heeft FC Twente excuses gemaakt voor het gedrag van een groepje supporters. Enkele Tilburgse fans gooiden dinsdag tijdens de bekerwedstrijd tussen de twee teams vuurwerk (sterretjes) in een vak met supporters van FC Twente.

De sterretjes maakten deel uit van een protestactie. Fans van Willem II zijn het niet eens met de aangescherpte afspraken over vuurwerk in voetbalstadions. De clubleiding van FC Twente had de protestactie verboden omdat het te gevaarlijk zou zijn.

Een deel van de aanhang van Willem II hield zich niet aan het verbod en gooide dus ook sterretjes naar een lager gelegen vak met supporters van Twente. ,,Willem II vindt het onacceptabel dat dit incident heeft plaatsgevonden en betreurt het zeer dat de gezondheid en veiligheid van FC Twente-supporters in gevaar is gebracht. De club werkt daarom mee aan de identificatie van de betrokken personen'', aldus Willem II.

Tijdens de wedstrijd werden al drie supporters van Willem II uit het vak gehaald en meegenomen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.