Terug

Volg Vandaag Inside

Wilfred over 'aparte gozer' Johan: 'Hij denkt dat hij niet in de risicogroep zit'

Wilfred over 'aparte gozer' Johan: 'Hij denkt dat hij niet in de risicogroep zit'

23 apr 2020, 14:19

Wilfred Genee sprak via Facetime met RTL Boulevard en vertelde hoe het met hem gaat. Want ondanks de 'intelligente lockdown' zit de presentator alles behalve stil.

Wilfred maakt nog vijf dagen per week radio voor Veronica en BNR en zit natuurlijk nog op maandag- en vrijdagavond aan tafel bij Veronica Inside. Daarnaast geeft hij zijn kinderen thuisles en schrijft hij zo nu en dan ook nog Nederlandstalige liedjes.

De fanatieke karaokezanger heeft de ambitie om vaker liedjes te schrijven na het succes van het nummer 'Blijf Binnen'. Wel geeft Wilfred toe dat hij de nummers beter niet zelf kan inzingen, al zou hij dat stiekem wel graag willen. 'Ik schrijf momenteel veel teksten voor liedjes met mijn dochter samen. Ik denk niet dat ik ze zelf moet gaan uitvoeren, maar het schrijven van teksten vind ik wel heel leuk', zegt Wilfred tegenover Boulevard.

Momenteel draait Wilfred in zijn radioprogramma's zoveel mogelijk muziek van eigen bodem, om de luisteraar een goed gevoel te geven in deze moeilijke tijd. 'Ik denk dat die lach en die traan van het Nederlandse lied, mensen nu een beetje uit de put kunnen helpen', laat Wilfred weten.

Ondanks zijn drukke agenda is Wilfred wel meer thuis dan normaal, maar ook daar moet hij aan de bak. Wilfred vertelt dat hij alleen maar meer respect heeft gekregen voor leraren, omdat hij nu zelf ervaart hoe lastig het is om kinderen les te geven. Zeker je eigen kinderen. Daarom is Wilfred blij dat hij ook nog twee keer in de week Johan Derksen kan zien.

'Die Johan blijft ook een aparte gozer. Hij is zelf nu 71 en hij zegt dan over Jan Boskamp (72) dat hij absoluut moet thuisblijven, want die is kwetsbaar. Terwijl hij zelf net zo kwetsbaar is natuurlijk! Johan ziet het zelf gelukkig nog anders', vertelt Wilfred lachend. Gelukkig zien we de onverstoorbare Johan en consorten nog twee keer per week op de televisie, voor de broodnodige nuance.

Wilfred heeft naar aanleiding van het coronavirus een nummer gemaakt samen met zanger Ed Struijlaart. Met het nummer wil Wilfred heel Nederland oproepen om toch echt zoveel mogelijk binnen te blijven, om de verspreiding van het coronavirus zo veel mogelijk te beperken.

VIDEO - Wilfred schrijft nummer vanwege coronacrisis: 'Blijf Binnen!'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.