Terug

Volg Vandaag Inside

Wilfred doet opnieuw oproep aan jongeren: 'Zeker met die harde muziek, doe oordopjes in!'

Wilfred doet opnieuw oproep aan jongeren: 'Zeker met die harde muziek, doe oordopjes in!'

8 dec 2022, 21:22

Wilfred Genee heeft in gesprek met PowNed opnieuw een oproep gedaan aan jongeren om oordopjes in te doen bij harde muziek of geluiden. De presentator lijdt zelf al een tijdje aan tinnitus, ook wel oorsuizen genoemd, en waarschuwt de jeugd in Nederland om op te passen voor gehoorschade.

"Je moet je voorstellen dat je onafgebroken een hele hoge fluittoon hoort," legt Wilfred zijn vorm van tinnitus uit. "Je staat er mee op en je gaat er ook mee naar bed. En zeker als je wat vermoeid bent of als je wat drukker bent, dan neemt die pieptoon toe. Ik weet nu ook waarom ik zoveel werk, want zolang ik werk en doorga, kan ik er wel redelijk mee omgaan."

"Er zijn genoeg mensen die er ook euthanasie voor plegen, en dat is natuurlijk heel heftig," gaat de presentator verder. "Ik had net Sander de Kramer aan de lijn, die is bezig met de actie 'Kachels voor Oekraïne.' En toen werd hij gebeld door een man, die zei: Ik ga morgen euthanasie plegen vanwege tinnitus. En ik heb geen kinderen, dus al mijn geld gaat naar jullie actie. Dat is natuurlijk hartstikke heftig, zo'n verhaal. Hij heeft nog geprobeerd om die man om te praten, maar hij was er zeker van."

Wilfred doet tenslotte een oproep aan de jongeren in Nederland: "Voor jeugd, zeker met die muziek en keiharde dingen, doe oordopjes in! Ik klink nu echt als een ouwe lul. Ik moet nog wel een paar jaar door, maar ik trek het wel. Maar als je zo jong bent, dat wordt echt een heftigheid dan."

In De Oranjewinter vertelde Wilfred onlangs ook over tinnitus. Bekijk het in de video hieronder.

Harde knal bij kerstpromo verergert tinnitus bij Wilfred: 'Het is echt klote!'
2:14
Harde knal bij kerstpromo verergert tinnitus bij Wilfred: 'Het is echt klote!'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.