Terug

Volg Vandaag Inside

Wilfred baalt van beslissing over Vandaag Inside: 'Dit is mosterd na de maaltijd!'

Wilfred baalt van beslissing over Vandaag Inside: 'Dit is mosterd na de maaltijd!'

22 juli 2022, 11:23

Wilfred Genee heeft tegenover De Telegraaf een reactie gegeven op het nieuws dat de organisatie die jaarlijks de Televizier-Ring uitreikt, dit jaar pas in de evaluatie ná de komende uitreiking de discussie rond Vandaag Inside en De Avondshow met Arjen Lubach meeneemt.

Beide programma's tekenden protest aan omdat zij niet meedingen naar de prestigieuze prijs. Vandaag Inside startte zelfs een petitie, die inmiddels bijna 70.000 keer ondertekend is. Volgens Televizier zijn Vandaag Inside en De Avondshow met Arjen Lubach spin-offs van Voetbal International en Zondag met Lubach, die de prijs eerder wonnen. Het programma Chateau Bijstand doet wel mee, omdat dat volgens de organisatie geen spin-off is van Chateau Meiland dat eerder won.

"We gaan de regels van het spel tijdens de wedstrijd niet veranderen", liet Jeroen de Goeij, hoofdredacteur van de Televiziergids, dinsdag weten. "Maar we evalueren de uitreiking achteraf wel altijd. En de discussie rond Vandaag Inside en Lubach nemen we zeker mee." De Goeij wilde niet vooruitlopen op mogelijke aanpassingen in het reglement. "De regels zijn sinds 1964 duidelijk: hetzelfde programma kan niet twee keer winnen. Maar mogelijk kunnen we wel de criteria over de vraag of iets een spin-off is of niet wat duidelijker formuleren." Nu ligt die beslissing in handen van de organisatie zelf.

Reactie Wilfred

Telegraaf-verslaggever Jordi Versteegden vroeg Wilfred om een reactie. De presentator zei: "Dit is mosterd na de maaltijd. Het blijft raar dat de twee best scorende talkshows van Nederland, die in frequentie, inhoud en opzet aanwijsbaar anders zijn dan de programma’s uit het verleden niet meedingen. Bovendien is de volgende verkiezing met de gevorderde leeftijd van bepaalde tafelgenoten bij ons nog lichtjaren weg."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.