Terug

Volg Vandaag Inside

Wilders wil eerdere omstreden uitspraken niet terugnemen: 'Ik zal mijn gedrag aanpassen'

13 dec 2023, 13:29

PVV-leider Geert Wilders weigerde woensdag in een Tweede Kamerdebat eerdere omstreden uitspraken terug te nemen. Volt-Kamerlid Marieke Koekkoek hield hem meerdere uitingen voor die volgens haar Wilders ongeloofwaardig maken als premier en vroeg hem om excuses.

Het ging haar onder meer over de term "kopvoddentaks", ofwel een belasting op hoofddoeken. Ook wilde zij excuses van Wilders om uitspraken dat journalisten "tuig van de richel" zijn, dat hij sprak over "D66-rechters", een "nepparlement" en een "Polenmeldpunt".

De PVV-leider wil niet praten over wat hij in het verleden heeft gezegd. Wilders zegt dat hij als leider van de grootste partij nu een andere rol en andere verantwoordelijkheid heeft. Hij wil ook moslims geruststellen dat zij niet het land worden uitgezet en dat hij dat ook nooit heeft bepleit. Hij herhaalde zijn uitspraak dat hij denkt een premier te kunnen zijn "van alle Nederlanders". Volgens Wilders hoeven moslims de PVV niet te vrezen. "Ik zal mijn gedrag aanpassen in mijn nieuwe rol."

Koekkoek vindt dat Wilders' uitspraken direct indruisen tegen de samenleving. Een premier dient daar volgens haar boven te staan.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.