Terug

Volg Vandaag Inside

Wilders optimistisch over nieuw, rechts kabinet: 'Ik zie het niet meer fout gaan'

Nederlandse politiek

15 mei 2024, 08:25

PVV-leider Geert Wilders is optimistisch over de vorming van een nieuw kabinet met VVD, NSC en BBB. Een uur na middernacht liet hij weten dat de vier partijen nog wel even nodig hebben om de besprekingen af te ronden. Dat gebeurt woensdagochtend. "Ik hoop dat het goed komt, ik denk dat het goed komt, ik zie het niet meer fout gaan."

Volgens Wilders is er dinsdag niet gesproken over een premierskandidaat. De vier partijen zijn dinsdagochtend om 08.45 uur begonnen met de onderhandelingen. Even na 01.00 uur dinsdagnacht kwam Wilders als eerste naar buiten.

VVD-leider Dilan Yeşilgöz was na afloop ook optimistisch. "Ik denk dat we eruit zijn." Volgens haar moet woensdag over een aantal punten nog verder worden gesproken, zonder te zeggen welke dat zijn. "Het was een goede dag en we hebben knopen doorgehakt."

BBB-voorvrouw Caroline van der Plas zei "ḧeel erg blij" te zijn dat er, bijna, een akkoord ligt. Er moeten volgens haar alleen nog puntjes op de i worden gezet. Ook NSC-leider Pieter Omtzigt zei na afloop dat de vier partijen "op een haar na een akkoord hebben."

Om 10.00 uur onderhandelen de vier partijen verder.

De Vandaag Inside-tafel moest onlangs lachen om een gevatte reactie van Geert Wilders richting de pers: "Hij is de beste in oneliners!" Bekijk het in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.