Terug

Volg Vandaag Inside

'Wil hij uitzicht houden op het WK met Oranje, dan is het verstandig om in januari te verkassen'

'Wil hij uitzicht houden op het WK met Oranje, dan is het verstandig om in januari te verkassen'

17 nov 2021, 13:57

Wim Kieft begrijpt dat Louis van Gaal in de afgelopen interlandperiode de voorkeur gaf aan Wout Weghorst als pinchhitter bij Oranje boven Luuk de Jong. Dat schreef hij vorige week in zijn column in De Telegraaf. Hij adviseert de Barcelona-spits dan ook om een transfer te maken, wil hij uitzicht houden op het WK.

'Het is begrijpelijk dat bondscoach Louis van Gaal in deze fase de voorkeur geeft aan Weghorst als pinchhitter bij Oranje boven De Jong,' schreef Wim. 'Zijn situatie bij FC Barcelona is uitzichtloos en hij speelt zonder vertrouwen, waar Weghorst na het vertrek van Van Bommel weer eerste keus is in Wolfsburg.'

'Terwijl uiteindelijk De Jong meer kwaliteiten bezit om als pinchhitter te fungeren dan Weghorst,' vindt de Veronica Inside-analist. 'Hij is een van de beste koppers en als je hem zo gebruikt als invaller in de slotfase van een interland dan kan hij het verschil maken.'

'Bij Sevilla heeft Luuk de Jong dat meermaals bewezen, maar de nummer 9-positie bezetten bij een topclub als FC Barcelona is echt te hoog gegrepen voor hem. Wil De Jong uitzicht houden op het WK, dan is het verstandig om in januari te verkassen,' concludeerde Wim.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.