Terug

Volg Vandaag Inside

'Wijnaldum zou ik meenemen naar het EK als ik Koeman was'

25 mrt 2024, 09:19

Willem van Hanegem neemt het in zijn nieuwe column voor het Algemeen Dagblad op voor de bekritiseerde Georginio Wijnaldum. De 33-jarige middenvelder ontving de nodige kritiek, na onder meer zijn interview met Noa Vahle over zijn terugkeer bij Oranje, het niveau in de Saudi Pro League en zijn keuze voor een transfer naar Saudi-Arabië. Zie video hierboven.

"Voor Georginio Wijnaldum is het lekker dat de week achter de rug is", begint Van Hanegem over Wijnaldum. "Grote Nederlandse bedrijven vliegen af en aan naar Saoedi-Arabië om er zaken te doen. Toen Wopke Hoekstra nog minister was ging hij er heen om de banden met het land aan te halen. Maar Wijnaldum mag er niet voetballen? Van wie niet dan?"

Wijnaldum vertelde ook in een interview met ESPN dat hij graag had willen terugkeren naar Feyenoord. "Een geldwolf was hij, las ik ook", vervolgt Van Hanegem. "Toen hij bij Feyenoord vertrok, schonk hij de jeugdopleiding een bedrag waar ze steil van achterover sloegen. Ongevraagd. Hij vroeg alleen of ze het niet aan de pers wilden vertellen. Paris Saint-Germain vroeg tien miljoen en dus kon hij niet naar Feyenoord. En hier zijn we dan boos."

"Ik zou weglopen bij al die onterechte kritiek", gaat De Kromme verder. "Maar Wijnaldum niet. Die geeft antwoord, kopt een bal binnen tegen de Schotten en geeft wat hij heeft in het Oranje-shirt. Ja, die zou ik wel meenemen als ik Koeman was. Net als Wieffer, Frimpong en Simons trouwens", aldus Van Hanegem.

Eerder in Vandaag Inside liet René van der Gijp zich uit over de keuze van bondscoach Ronald Koeman om Wijnaldum op te nemen in de definitieve selectie van het Nederlands Elftal voor de duels met Schotland en Duitsland. Bekijk de reactie van René terug in de onderstaande video.

René over Wijnaldum: 'Die moet je toch niet meer oproepen voor Oranje, man!'
1:23
René over Wijnaldum: 'Die moet je toch niet meer oproepen voor Oranje, man!'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.