Terug

Volg Vandaag Inside

Wijnaldum: 'We moeten meedogenlozer zijn'

Wijnaldum: 'We moeten meedogenlozer zijn'

24 mrt 2021, 21:40

Aanvoerder Georginio Wijnaldum was niet blij met het optreden van scheidsrechter Michael Oliver. Maar de 4-2-nederlaag van Oranje bij Turkije, in het eerste kwalificatieduel voor het WK van 2022 in Qatar, was niet de schuld van de Engelsman. "We moeten zelf meedogenlozer zijn", oordeelde de middenvelder van Liverpool.

Oranje kreeg tot twee keer toe een doelpunt tegen, kort nadat er bij een Nederlandse corner sprake was geweest van een discutabele situatie. Eerst appelleerde Nederland voor hands, daarna was de bal volgens de Nederlandse spelers na een kopbal van Matthijs de Ligt voorbij de doellijn geweest. "Wij appelleren, letten niet op en geven een counter weg waaruit zij scoren. Bij de tweede keer leidde het tot een strafschop. Die beslissingen van de scheidsrechter vallen tegen, maar dan nog hadden we het zelf moeten herstellen. En dat we na de rust slecht beginnen ligt natuurlijk ook niet aan de scheidsrechter."

Aanvallend schoot Oranje ook tekort, vond Wijnaldum. "We creëren wel kansen, maar als je ziet hoe we ze afmaken. Dat moet beter."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.