Terug

Volg Vandaag Inside

Wijnaldum over racisme: 'Ze begrijpen niet wat wij als bruine jongens voelen'

Wijnaldum over racisme: 'Ze begrijpen niet wat wij als bruine jongens voelen'

21 feb 2020, 16:21

Georginio Wijnaldum heeft zich tegenover RTV Rijnmond opnieuw uitgelaten over racisme binnen en buiten het voetbal. De Oranje international maakte eerder al een statement tijdens een persconferentie nadat hij had gezien dat Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira racistisch werd bejegend (zie video onderaan het bericht). Na zijn eerste goal tegen Estland ging de middenvelder van Liverpool samen met Frenkie de Jong naar de zijlaan en wees hij naar beide armen, in het teken van 'iedereen is gelijk, ongeacht afkomst of huidskleur'.

Volgens Wijnaldum snappen veel mensen niet wat zij als 'bruine jongens' voelen, wanneer er sprake is van racisme. De middenvelder wil daarom zijn eigen platform gebruiken om een verandering te weeg te brengen.

Wijnaldum zegt zelf ook af en toe slachtoffer te zijn van racisme. 'Als een blanke man tegen een donker persoon zegt 'hé Zwarte Piet', dan is dat al racisme. Misschien zeggen andere personen dat het maar een grapje is, maar dat soort grapjes zijn niet leuk', vertelt Wijnaldum.

De middenvelder vindt dat er veel harder opgetreden moet worden tegen racisme. Wijnaldum is van mening dat het nu nog een beetje te laks is.

VIDEO - Wijnaldum geschokt door racisme: 'Er moet keihard opgetreden worden!'

Wijnaldum geschokt door racisme: 'Er moet keihard opgetreden worden!'
4:38
Wijnaldum geschokt door racisme: 'Er moet keihard opgetreden worden!'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.