Terug

Volg Vandaag Inside

Wijnaldum: 'Ik was van het veld gelopen en niet meer teruggekomen'

Wijnaldum: 'Ik was van het veld gelopen en niet meer teruggekomen'

18 nov 2019, 12:54

Georginio Wijnaldum is diep geschokt door de gebeurtenissen tijdens het duel van zondag tussen FC Den Bosch en Excelsior, waar de donkere aanvaller Ahmad Mendes Moreira van de bezoekers uit Rotterdam racistisch werd bejegend door een deel van de aanhang van de thuisploeg.

"Er moet keihard worden opgetreden", zei de middenvelder van het Nederlands elftal, die ook geen goed woord over heeft over de leiding en de hoofdtrainer van FC Den Bosch. "Het is echt heel kwalijk hoe zij reageerden."

FC Den Bosch bagatelliseerde na het duel, dat even onderbroken werd, het racistische gedrag van de eigen fans. Trainer Erik van der Ven noemde Mendes Moreira zelfs een "zielig mannetje". "Dat is toch echt ongelooflijk", zei Wijnaldum. "Het is heel goed dat ze even van het veld zijn gegaan. Maar ze hadden echt nooit meer terug moeten komen. Ik was van het veld gelopen en niet meer teruggekomen. Het is genoeg geweest."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.