Terug

Volg Vandaag Inside

Wijnaldum behoort tot bestbetaalde spelers van Franse Ligue 1

Wijnaldum behoort tot bestbetaalde spelers van Franse Ligue 1

22 mrt 2022, 12:50

Georginio Wijnaldum mag zich tot de bestbetaalde spelers van de Franse voetbalcompetitie rekenen. Slechts acht voetballers krijgen een hoger loon dan de Nederlandse middenvelder van Paris Saint-Germain. Dat zijn stuk voor stuk ploeggenoten van hem bij de club uit Parijs.

Wijnaldum, vorig jaar transfervrij overgekomen van Liverpool, heeft volgens de Franse sportkrant L'Équipe een bruto maandsalaris van 916.000 euro. Neymar voert de ranglijst van bestbetaalde spelers van Ligue 1 aan, met een maandsalaris van ruim 4 miljoen euro.

Lionel Messi (3,3 miljoen) en Kylian Mbappé (2,2 miljoen) completeren de top 3. Mbappé kan zijn salaris verdubbelen als hij een nieuwe verbintenis bij PSG ondertekent. De Fransman lijkt zijn zinnen echter te hebben gezet op een transfervrije overstap naar Real Madrid.

De eerste veertien plaatsen van de salarislijst van L'Equipe worden ingenomen door voetballers van Paris Saint-Germain. Wissam Ben Yedder staat op de vijftiende plek. De spits van AS Monaco heeft een bruto maandsalaris van 650.000 euro.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.