Terug

Volg Vandaag Inside

Wijk naast De Kuip is overlast tijdens Feyenoord-duels spuugzat: wildplassen en dubbel parkeren

8 feb 2024, 15:29

Bewoners in Hillesluis zijn de overlast rond thuiswedstrijden van Feyenoord meer dan zat. Tientallen jaren zorgen supporters van de Rotterdamse club voor ergernis bij buurtbewoners, die bijna naast De Kuip wonen.

Wildplassen in de straat, dubbel parkeren, parkeren op de stoep en tegen het verkeer inrijden op zoek naar een parkeerplek. Rond thuiswedstrijden van Feyenoord is het iedere keer raak. Buurtbewoners in Hillesluis eisen nu actie vanuit de gemeente om meer te gaan handhaven of het afsluiten van de wijk wanneer de Rotterdammers in De Kuip moeten spelen.

"Het voelt zo oneerlijk. Een wijk zoals Sportdorp wordt gewoon afgesloten tijdens wedstrijden, daar staan regelaars. Daar mogen alleen bewoners in en uit. Dat willen wij ook", aldus een bewoner tegen Hart van Nederland in de video hierboven. "Maar omdat het daar wel gebeurt en bij ons niet komen al die supporters hiernaartoe, ook omdat ze weten dat er niet gehandhaafd wordt."

De bewoners betalen 30 euro per maand voor een parkeerplek. "Maar als wij op zo'n moment thuiskomen kunnen wij de auto niet kwijt. Dat klopt gewoon niet." Het probleem is inmiddels opgepakt door DENK en op de politieke agenda gezet. Donderdag wordt erover gedebatteerd.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.