Terug

Volg Vandaag Inside

'Wij kijken omhoog, naar Bayern München, naar FC Barcelona, Real Madrid'

'Wij kijken omhoog, naar Bayern München, naar FC Barcelona, Real Madrid'

24 dec 2020, 21:32

Ajax stevent als gevolg van de coronacrisis af op een fors financieel verlies, maar dat verandert volgens algemeen directeur Edwin van der Sar niets aan de ambities van de Amsterdamse club. "Wij kijken omhoog, naar Bayern München, naar FC Barcelona, Real Madrid. Die ambitie is er nog steeds", zegt Van der Sar in een interview met het clubkanaal, waarin hij terugblikt op het jaar 2020.

Ajax speelt net als de andere Nederlandse voetbalclubs al maanden in een leeg stadion en loopt dus veel inkomsten mis. "Het mag duidelijk zijn dat we dit jaar een groot verlies gaan lijden", zegt Van der Sar, die benadrukt dat Ajax afgelopen zomer een grote bijdrage heeft geleverd aan het solidariteitsfonds voor alle clubs uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie.

"Als grote club moet je ook solidair kunnen zijn. We hebben een groot bedrag in de Eredivisie gestoken. Ik weet dat er best een hoop jaloezie is: ze verkopen spelers voor zoveel geld, ze hebben zoveel sponsoren, het stadion zit altijd vol. Dat klopt, maar wij kijken omhoog. Het jaar 18-19 willen wij vaker meemaken. Daar is alles op gebaseerd om dat voor komend jaar weer te gaan waarmaken. We zijn hier niet voor één of twee jaar, maar om te zorgen dat Ajax permanent naar de Europese top gaat. Daar zijn uiteraard financiën voor nodig."

Van een tussenjaar, zoals directeur voetbalzaken Marc Overmars het eerder noemde, wil Van der Sar niet spreken. "Dat kan bij wijze van spreken, maar alleen om daar weer sterker uit te komen. Wij kunnen nu misschien spelers nog langer behouden. Als andere clubs door financiële problemen geen spelers meer kunnen ophalen bij ons, kan dat een gunstige factor zijn. Wij gaan voor het sterkst mogelijke elftal."

De recente uitschakeling in de Champions League deed pijn, aldus Van der Sar. "Vorig jaar konden we nog over pech spreken, maar dit jaar hebben we onszelf een beetje de das om gedaan." Ajax moet na de winterstop verder in de Europa League. "Een mooie competitie. Alleen ja, er is er nog eentje die een graadje belangrijker is. We gaan er alles voor doen om te zorgen dat we ons daar volgend jaar automatisch voor kwalificeren."

Van der Sar wil geen doelstelling uitspreken voor de Europa League. "De finale halen? Dat willen we graag. Maar kampioen worden moet. Dat is essentieel, daar is alles op gebaseerd."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.