Terug

Volg Vandaag Inside

'Wiegman zou een uitstekende opvolger van Southgate bij Engeland zijn'

'Wiegman zou een uitstekende opvolger van Southgate bij Engeland zijn'

29 sep 2022, 11:47

Sarina Wiegman heeft indruk gemaakt bij de Engelse vrouwenploeg, waarmee ze afgelopen zomer het EK won. In The Athletic wordt ze zelfs naar voren geschoven als kandidaat om Gareth Southgate op te volgen bij het Engelse nationale mannenelftal.

Southgate heeft nog een contract tot 2024, maar de resultaten van de Three Lions vallen tegen. Mocht Southgate na het WK van komende winter vertrekken, dan zou Sarina Wiegman volgens The Athletic een uitstekende opvolger zijn.

"Als Engeland het EK 2024 wil winnen, is het goede nieuws dat de Engelse voetbalbond al een tweevoudig EK-winnaar in dienst heeft", schrijft de krant. "Tussen die twee successen zat ook nog een WK-finale."

Wiegman is volgens The Athletic op papier "perfect gekwalificeerd": "Het voorbehoud is wel dat deze manager een vrouw is en deze successen in het vrouwenvoetbal heeft behaald. Maar het is volledig te beargumenteren dat het cv van Sarina Wiegman relevantere prestaties biedt dan alle andere potentiële kandidaten."

Er wordt zelfs beargumenteerd dat Wiegman deze winter al met Engeland mee moet naar het WK: "Southgate is onbaatzuchtig en geeft veel om het langetermijn-succes van het Engelse voetbal. Hij zou dus serieus moeten overwegen om Wiegman aan te stellen in zijn coachingstaf."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.