Terug

Volg Vandaag Inside

Wiegman verlengt contract bij Engelse voetbalsters tot na WK 2027

Wiegman verlengt contract bij Engelse voetbalsters tot na WK 2027

16 jan 2024, 11:26

Sarina Wiegman heeft haar contract als bondscoach van de Engelse voetbalsters verlengd. De 54-jarige Haagse ligt nu vast tot en met het WK van 2027, wanneer ze haar eerste wereldtitel hoopt te pakken. Afgelopen zomer verloor Wiegman met Engeland de WK-finale van Spanje, na in 2019 ook al met Oranje net naast de wereldtitel te hebben gegrepen.

Wiegman begon in 2021 als bondscoach van de Engelsen, met een jaar later de Europese titel voor eigen fans als gevolg. Met de 'Lionesses' ontbreekt de Nederlandse komende zomer wel op de Olympische Spelen, door de tweede plek in de Nations League-poule achter Oranje.

De tweede plaats op het WK in Australië en Nieuw-Zeeland leverde Wiegman maandag voor de vierde keer de FIFA-prijs voor beste coach van het afgelopen jaar in het vrouwenvoetbal op, een record.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.