Terug

Volg Vandaag Inside

'Wiegman en Pauw zouden in mijn ogen uitermate in staat zijn mannen goed te laten voetballen'

'Wiegman en Pauw zouden in mijn ogen uitermate in staat zijn mannen goed te laten voetballen'

21 jan 2021, 17:32

Willem II-trainer Andries Jonker denkt dat Sarina Wiegman en Vera Pauw 'uitermate in staat zijn mannen goed te laten voetballen,' zo laat hij weten in Voetbal International.

'Inhoudelijk is het voor een vrouwelijke coach geen enkel probleem om mannen te trainen,' vertelt Jonker. 'De vraag is in het profvoetbal hoe de omgeving erop reageert en hoe de mannen erop reageren. Daarop heeft niemand in Nederland een antwoord.'

Hij vervolgt: 'Wiegman en Pauw zouden in mijn ogen uitermate in staat zijn mannen goed te laten voetballen. Het zou baanbrekend zijn als een vrouw met veel succes een mannenteam traint, dan gaat de deur open voor meer vrouwen. Het risico is echter dat in de voetballerij iedereen verstand van zaken meent te hebben. Wie durft het dan aan een vrouw aan te stellen en hoe reageren mensen binnen de club?'

'Ik denk dat dat in Nederland alleen mogelijk is bij clubs die normaal gesproken onder in de Eerste Divisie spelen: Telstar, TOP Oss, Helmond Sport of FC Dordrecht. Op voorhand zou het bij de eerste keer al niet eerlijk zijn, want als het geen succes wordt, dan gaat de deur voor anderen alweer dicht. Maar in Nederland hebben we Vera en Sarina, zij zijn inhoudelijk topvrouwen. Zij zouden dat heel goed kunnen en ik hoop van harte dat het ooit een keer gaat lukken,' concludeert Jonker.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.