Terug

Volg Vandaag Inside

'Wieffer is een van de spelers die gekleineerd werd door Pusic'

3 mei 2024, 11:23

Journalist Leon ten Voorde is "lichtelijk verbaasd" dat Marino Pusic wordt genoemd als mogelijke opvolger van Arne Slot bij Feyenoord. Dat vertelt hij in de podcast De Warming-up van Tubantia.

"Ik ben lichtelijk verbaasd. Wij hebben Pusic hier bij FC Twente een jaar als hoofdtrainer meegemaakt. En vooropgesteld: als assistent-trainer deed hij het prima en liepen de jongens er ook mee weg. Dat heb je ook bij Feyenoord gehoord, dat hij geliefd was bij de spelers. Die rol past hem echt goed. Toen hij hoofdtrainer werd, veranderde hij wel, en niet in de goede zin van het woord," begint Ten Voorde.

"Twente moest tijdens dat jaar in de Keuken Kampioen Divisie overleven. Er was maar één doel: promoveren. Dat is gelukt en dat moet je hem nageven. Hij heeft aan die missie voldaan, maar ze waren hem in december al he-le-maal zat binnen de club," vervolgt de journalist. "Hij veranderde in gedrag naar mensen. Hij kon op een nare manier totaal niet met de druk omgaan en raakte gestresst. Spelers misten gewoon een wedstrijdplan. Kort door de bocht: ze vonden het gewoon helemaal niks. Maar omdat Twente echt op omvallen stond, en ze stonden er redelijk voor, hebben ze gedacht: we moeten overleven, we moeten geen rare dingen doen. We houden hem in het zadel en aan het einde van het seizoen nemen we afscheid van hem."

Ten Voorde haalt vervolgens een voorbeeld aan van het gedrag van Pusic als hoofdtrainer bij Twente: "Mats Wieffer zal het nooit zeggen, maar Wieffer is een van de spelers die gekleineerd werd door Pusic. Als Wieffer heel eerlijk zou zijn, en ze gaan hem op de man af vragen over Pusic als hoofdtrainer, dan weet ik het antwoord wel."

"En ik moet wel lachen om al die Feyenoord-supporters. Zij vonden het absoluut niet kunnen dat Joseph Oosting naar Feyenoord ging, maar over Pusic zijn ze heel enthousiast. Nou, ik heb beide trainers een jaar meegemaakt. Op basis van dat jaar vind ik Joseph Oosting een iets betere trainer dan Marino Pusic. Een mens kan zich ontwikkeld hebben, maar je kunt niet helemaal veranderen. Je kunt bijleren, maar je verandert niet helemaal. Ik denk dat heel wat Twente-supporters hopen dat Marino Pusic trainer wordt van Feyenoord," besluit Ten Voorde.

Johan Derksen ziet Dick Schreuder als een geschikte opvolger van Arne Slot bij Feyenoord, vertelde hij onlangs bij Vandaag Inside. Bekijk het in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.