Terug

Volg Vandaag Inside

Wie kunnen Ajax en PSV treffen in de groepsfase van de Champions League?

Wie kunnen Ajax en PSV treffen in de groepsfase van de Champions League?

30 aug 2018, 01:30

Nederlands succes in Europa want PSV en Ajax zijn geplaatst voor de groepsfase van de Champions League. Morgen is de loting en zal bekend worden tegen wie zij het op zullen nemen. Zowel PSV als Ajax zijn beland in Pot 3. Alle clubs uit Pot 3 kunnen dus niet geloot worden. Maar bij wie kunnen PSV en Ajax wél terechtkomen?

In Pot 1 zitten de kampioenen uit Spanje, Engeland, Frankrijk, Italië, Rusland, Duitsland en de winnaar van de Champions League en de Europa League. De indeling van deze Pot was al enige tijd bekend. Voor zowel Ajax als PSV zou Lokomotiv Moskou de meest gunstige club zijn om hier te loten.

POT 1: Real Madrid, Atlético Madrid, FC Barcelona, Bayern München, Manchester City, Juventus, Paris Saint-Germain en Lokomotiv Moskou.

Voor de verdere verdelingen in de Potten 2, 3 en 4 gaat plaatsing op volgorde van de coëfficientenlijst. In de tweede Pot zou Shakhtar Donetsk of FC Porto.

POT 2: Borussia Dortmund, FC Porto, Manchester United, Shakhtar Donetsk, Benfica, Napoli, Tottenham Hotspur en AS Roma.

Door het verliezen van Red Bull Salzburg van Rode Ster Belgrado, is Valencia automatisch doorgeschoven naar Pot 3. Ook dit is gunstig voor de Nederlandse ploegen. Benfica won van PAOK en schoof Liverpool daarmee door richting Pot 3.

POT 3: Liverpool, Schalke 04, Olympique Lyon, AS Monaco, Ajax, CSKA Moskou, PSV en Valencia.

Tot slot zitten de ‘minste’ ploegen in Pot 4. Voor Ajax en PSV zou het treffen met Viktoria Plzen en AEK Athene het beste zijn.

POT 4: Viktoria Plzen, Club Brugge, Galatasaray, Young Boys, Internazionale, 1899 Hoffenheim, Rode Ster Belgrado en AEK Athene.

De loting is live te zien via de

vanaf 18.00 uur!

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.