Terug

Volg Vandaag Inside

Wesley Sneijder stopt trainersopleiding vanwege handelswijze KNVB

Wesley Sneijder stopt trainersopleiding vanwege handelswijze KNVB

3 nov 2021, 20:46

Wesley Sneijder zal voorlopig nog niet langs de lijn staan als hoofdtrainer bij een club uit de Eredivisie. Sneijder begon de trainersopleiding van de KNVB vol goede moed, maar heeft bij RTL aangegeven te gaan stoppen. Hij zegt dat het onmogelijk was om met de bond samen tot een oplossing te komen.

'Ik kwam niet met de KNVB op 1 lijn, en dat is jammer', begint de oud-international. 'Ik begrijp dat ik iets moet leren, want ik ben nog geen trainer. Er wordt gesuggereerd dat wij als ex-voetballers geen ervaring hebben, maar dat is natuurlijk onzin. Ik heb vele trainers meegemaakt en daar heb ik wel een stukje ervaring uitgehaald. En hoe het wél en niét moet. Maar ook wat voor type ik later zelf zou zijn en daarin zie ik mijzelf veel meer als een manager dan een echte veldtrainer.'

Sneijder probeerde samen met de KNVB om tot een passend plan te komen voor hem. 'Mijn wens was eigenlijk dat ik een stukje maatwerk zou krijgen. Dus dat ik meer begeleiding zou krijgen richting het managen van een team. Maar dat paste niet in het beeld van de KNVB en dan wordt het heel erg lastig werken. Helaas hebben we voor nu afscheid van elkaar genomen', maakte Sneijder bekend.

Humberto Tan onthulde dat Sneijder ook discussie had met de leermeesters over pass-en-trap-oefeningen. Die zou de oud-Ajacied niet goed hebben uitgevoerd.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.