Terug

Volg Vandaag Inside

Wereldtitel Max Verstappen genomineerd voor prestigieuze Laureus Award

Wereldtitel Max Verstappen genomineerd voor prestigieuze Laureus Award

2 feb 2022, 12:14

Formule 1-coureur Max Verstappen en wielrenster Annemiek van Vleuten maken kans op een Laureus Award. Wereldkampioen Verstappen is genomineerd voor de titel Sportman van het Jaar. Van Vleuten is een van de kandidaten voor de trofee voor de comeback van het jaar. De winnaars van de prestigieuze sportprijzen worden in april bekendgemaakt.

Verstappen heeft in zijn categorie concurrentie van de Amerikaanse zwemmer Caeleb Dressel, de Keniase atleet Eliud Kipchoge, de Servische tennisser Novak Djokovic, de Poolse voetballer Robert Lewandowski en American-footballlegende Tom Brady. Vorig jaar ging de prijs naar de Spaanse tennisser Rafael Nadal. "Het is geweldig om na zo'n intens seizoen genomineerd te worden voor deze prijs. Ik moet daarvoor vooral mijn team Red Bull bedanken, die me samen met Honda en geweldige wagen heeft gegeven. We hebben er jaren voor geknokt en nu is het gelukt", meldde Verstappen.

Bij de vrouwen zijn de Spaanse voetbalster Alexia Putellas, de Amerikaanse atlete Allyson Felix, de Australische tennisster Ashleigh Barty, de Jamaicaanse atlete Elaine Thompson en de zwemsters Emma McKeon (Australië) en Katie Ledecky (Verenigde Staten) genomineerd.

Van Vleuten (39) veroverde afgelopen zomer de olympische titel in het tijdrijden nadat ze vijf jaar eerder bij de Spelen van Rio zwaargewond was geraakt door een val. Dat gebeurde toen de wielrenster uit Wageningen op weg leek naar goud in de wegwedstrijd. Op de Spelen van Tokio dacht ze in de wegwedstrijd alsnog olympisch kampioen te zijn geworden, maar wist ze niet dat de Oostenrijkse Anna Kiesenhofer al was gefinisht. "Tokio was iets dat je maar een keer in je leven meemaakt, dat de sport je nog een kans geeft iets opnieuw te proberen wat eerder fout is gegaan", meldde Van Vleuten via haar ploeg Movistar. Ze heeft voor het veroveren van de Award onder meer concurrentie van de Spaanse motorcoureur Marc Márquez en de Amerikaanse turnster Simone Biles.

De uiteindelijke keuze wordt gemaakt door de 71 leden van de Laureus Academy, met tal van voormalig topsporters.saka.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.