Terug

Volg Vandaag Inside

Wereldkampioen Frankrijk verslaat verzwakt Oekraïne met 7-1

Wereldkampioen Frankrijk verslaat verzwakt Oekraïne met 7-1

8 okt 2020, 01:13

Frankrijk heeft de oefeninterland tegen het verzwakte Oekraïne in Parijs met grote cijfers gewonnen: 7-1. Bij de rust leidde de ploeg van bondscoach Didier Deschamps met 4-0. Voor de thuisploeg kwamen Olivier Giroud (twee), Eduardo Camavinga, Corentin Tolisso, Kylian Mbappé, Antoine Griezmann en Vitalii Mikolenko (eigen doel) tot scoren.

De wereldkampioen 'profiteerde' van een uitbraak van het coronavirus in het Oekraïense voetbal. Onder anderen zes internationals van landskampioen Sjachtar Donetsk moesten zich bij bondscoach Andrei Sjevtsjenko afmelden. Onder de coronapatiënten in de selectie bevonden zich drie keepers. Daardoor moest assistent-bondscoach Oleksandr Sjovkovskyj (45 jaar) als reservedoelman op de bank plaatsnemen. De voormalige keeper verdedigde in bijna honderd interlands het doel van Oekraïne. Hij hoefde tegen Frankrijk niet in actie te komen.

Voor het aangeslagen Oekraïne wachten nog duels in de Nations League met Duitsland (zaterdag) en Spanje (13 oktober).

Frankrijk speelt komende zondag in de Nations League thuis tegen titelhouder Portugal. Drie dagen later is WK-finalist Kroatië in Zagreb de tegenstander.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.