Terug

Volg Vandaag Inside

Wereldkampioen Frankrijk stijgt naar 1e plek

Wereldkampioen Frankrijk stijgt naar 1e plek

16 aug 2018, 12:26

ZÜRICH (ANP) - De wereldranglijst van de FIFA kent sinds donderdag een nieuwe nummer één. Wereldkampioen Frankrijk voert de ranking nu aan. Het team van bondscoach Didier Deschamps was voor aanvang van het WK in Rusland nog de nummer zeven.

Duitsland, dat juist eerste stond, is liefst veertien plaatsen teruggevallen en neemt nu de vijftiende plek in. Dat is nog maar twee posities hoger dan het Nederlands elftal, dat ongewijzigd zeventiende blijft.

Oranje speelt zondag 9 september in de nieuwe Nations League een uitwedstrijd tegen Frankrijk. Zaterdag 13 oktober is Duitsland vervolgens te gast in de Johan Cruijff Arena.

België, dat als derde eindigde op het WK, is gestegen naar de tweede plaats. Brazilië zakte naar plek drie. Finalist Kroatië is nu de mondiale nummer vier.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.