Terug

Volg Vandaag Inside

'Wenger biedt zichzelf aan voor bondscoachschap Oranje'

'Wenger biedt zichzelf aan voor bondscoachschap Oranje'

18 aug 2020, 00:11

Volgens Jan Joost van Gangelen zou niemand minder dan Arsene Wenger zich hebben aangeboden als opvolger van Ronald Koeman bij Oranje, zo meldt hij aan de desk bij Fox Sports.

Voor aanvang van het Europa League-duel Inter tegen Shakthar Donetsk, bespreken presentator Van Gangelen en analisten Ronald de Boer en Arnold Bruggink de laatste ontwikkelingen rondom Koeman en het Nederlands elftal. Van Gangelen weet te melden dat Arsenal-legende Arsene Wenger de vacature van bondscoach bij Oranje wel wil invullen als Koeman is vertrokken. De Fransman bekleedt nu een soortgelijke functie als voorheen Van Basten bij de FIFA, maar zou het niet naar zijn zin hebben. De inmiddels 70-jarige Wenger zou een te beperkte invloed hebben en weer aan de slag willen als trainer. Analisten De Boer en Bruggink zien de mogelijke aanstelling wel zitten.

'Dat zou ik wel cool vinden, eigenlijk', laat Bruggink weten. 'Dat is natuurlijk een toptrainer, die kun je daar wel neerzetten. Maar ik heb natuurlijk liever dat mijn broer Frank het gaat doen en mij meeneemt', vult De Boer aan. Eerder werd door onder andere Valentijn Driessen Frank de Boer al naar voren geschoven als ideale opvolger van Koeman. Tweeling broer Ronald laat bij FOX Sports weten dat Frank de Boer de klus wel leuk zou vinden.

'Hij heeft natuurlijk al een heel mooie periode meegemaakt bij het Nederlands elftal, als assistent onder Bert van Marwijk, samen met Philip Cocu. Ik zat te denken: het zou een goede combi zijn, samen met Philip. Of dat kan, als twee kapiteins op één schip? Nou ja, het zijn hele goede maatjes. Maar dat zat ik net gewoon even te bedenken, daar heb ik Frank nog niet over gesproken. Ik laat hem vandaag bewust met rust', laat Ronald de Boer weten.

Met de naam van Arsene Wenger heeft Frank de Boer er een geduchte concurrent bij. Het zou een flinke stunt zijn van de KNVB als het lukt om de Fransman aan te stellen. De legendarische oud-trainer van Arsenal maakte van de Noord-Londense club een grootmacht en deed het onmogelijke door in het seizoen 2003-2004 ongeslagen kampioen te worden. De Fransman werkte maar liefst 22 jaar in Londen en haalde legendes als Thierry Henry, Dennis Bergkamp, Patrick Vierra en Robin van Persie naar de club waarmee hij in totaal drie keer kampioen werd. De trainer bracht met zijn speelstijl sprankelend voetbal naar het 'boring Arsenal' en was een meester in het halen en opleiden van jonge talenten.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.