Terug

Volg Vandaag Inside

'Wel heel makkelijk om direct alles op het bordje van De Boer te leggen'

'Wel heel makkelijk om direct alles op het bordje van De Boer te leggen'

12 okt 2020, 01:33

Valentijn merkt dat het negatieve sentiment rondom Oranje snel groeit. Dat schrijft hij in zijn column in De Telegraaf. Het Nederlands Elftal wist onder nieuwe bondscoach Frank de Boer twee keer niet te winnen (0-1 tegen Mexico, 0-0 tegen Bosnië).

Valentijn schrijft: 'Direct na het doelpuntloze gelijkspel werden er parallellen getrokken met het saaie spel van Ajax in de laatste twee seizoenen van De Boer in Amsterdam. Het is wel heel makkelijk om direct alles op het bordje van De Boer te leggen. Als je ziet bij welke internationale topclubs veel internationals spelen, als je hun aantal interlands optelt en de relatief jonge gemiddelde leeftijd neemt, moet je constateren dat de heren internationals gewoon niet thuisgeven sinds Koemans vertrek.'

'Zo’n conclusie pleit de nieuwe bondscoach Frank de Boer met zijn keuzes niet vrij,' schrijft de analist van Veronica Inside. 'Tegen Mexico sorteerde hij voor op Bosnië en Herzegovina door enkele basisspelers rust te gunnen. Dit bleek niet te helpen, zoals hij ten onrechte de bevinding tegen de Mexicanen naast zich neerlegde door Steven Berghuis als man in vorm op de rechterflank niet te belonen met een basisplaats in Zenica.'

'Op papier wint iedere coach zijn wedstrijd. In theorie klopte het plaatje dat De Boer schetste in Zeist met een driemansaanval met Donyell Malen, Luuk de Jong en Quincy Promes. In de praktijk kwam daar evenwel niets van terecht. Malen en Promes spelen bij hun club in een totaal andere rol evenals Blind, die samen met Dumfries geen fatsoenlijke bal voorzette. Zo speelde De Boer zijn bij FC Sevilla in vorm zijnde spits Luuk de Jong volledig uit de wedstrijd.'

'Heeft Ronald Koeman dan juist op tijd het schip verlaten als kapitein na de finale van de Nations League en kwalificatie voor het EK? Wist hij dat zijn nationale ploeg boven z’n stand presteerde? Tot dusver gebeurt er weinig goeds met Koemans erfenis,' concludeert Valentijn.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.