Terug

Volg Vandaag Inside

Weinig vertrouwen in aanvoerderschap Bergwijn: 'Dat worden pijnlijke interviews'

10 aug 2023, 18:37

Johan Derksen laat zich in gesprek met Noa Vahle uit over het aanvoerderschap van Steven Bergwijn. De 25-jarige Bergwijn is de opvolger van Dusan Tadic, die is vertrokken naar Fenerbahçe.

"Dat is de eerste fout die de trainer maakt", zegt Johan in de video hierboven. "Maar ik begrijp het als Berghuis geblesseerd is en andere spelers geen vaste waarde in de basis zijn. Dan heb je weinig keus, maar een aanvoerder van Ajax moet iemand zijn die welbespraakt is. Na iedere wedstrijd moet hij de pers te woord staan en hij kan nog geen drie woorden achter elkaar zeggen."

"Dan kan het op de training wel een leider zijn en vooropgaan in de strijd. Dat geloof ik allemaal wel, maar het is niet een man die Ajax kan vertegenwoordigen", vervolgt Johan. "Dat worden hele pijnlijke interviews. Daar doe je die jongen ook geen plezier mee. Die kan wel heel trots zijn op die band om zijn arm, maar het moet een martelgang zijn om al die interviews te moeten geven."

Maurice Steijn verklaart keuze voor Bergwijn

Trainer Maurice Steijn heeft besloten Bergwijn meer verantwoordelijkheid te geven. Davy Klaassen droeg de afgelopen weken tijdens oefenduels vaak de aanvoerdersband bij de nummer 3 van vorig seizoen in de Eredivisie. Ajax maakte het nieuws over Bergwijn dinsdagmiddag bekend op de open dag, die 40.000 supporters trok.

Steijn verklaarde tegenover ESPN zijn keuze voor Bergwijn. "Hij heeft de band in de voorbereiding al eens om gehad tegen FC Augsburg. Ik heb hem gevraagd of hij zich goed voelde bij een aanvoerderschap. Dat was zo. Steven heeft een goede leeftijd, ervaring, is een vaste waarde, international en een jongen van de stad. Daarom heb ik voor hem gekozen."

De van Sparta Rotterdam gekomen trainer hoopt Klaassen overigens wel te behouden voor Ajax. "Hij blijft een van onze leiders. Ik weet niet of hij door de concurrentie op het middenveld altijd aan spelen zal gaan toekomen, maar van mij hoeft hij echt niet weg. Davy is een geweldige speler en persoonlijkheid."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.