Terug

Volg Vandaag Inside

Weghorst weigerde te trainen voor z'n club: 'Ik moet bij mijn familie zijn'

Weghorst weigerde te trainen voor z'n club: 'Ik moet bij mijn familie zijn'

28 mrt 2020, 15:40

Tijdens de uitzending van gisteravond vond er een FaceTime-gesprek plaats tussen de mannen en Wout Weghorst. De spits vertelt hoe hij de coronacrisis ervaart en hoe het kan dat zijn club VFL Wolfsburg alweer aan het trainen is.

Weghorst verblijft momenteel nog in Nederland en traint voor zichzelf. 'Wij zijn afgelopen maandag weer begonnen, althans iedereen op de club. Eigenlijk voor mij een klein gelukje, want ik zit in Nederland. Wij zijn in verwachting van ons 2e kind', vertelt de doelpuntenmaker.

'Wij mochten eigenlijk het land niet verlaten, maar daar was ik het niet mee eens. Ik ben naar Nederland gegaan en heb gezegd: 'Sorry, ik ga naar mijn familie, want ik vind dat ik daar bij moet zijn.' Uiteindelijk had de club daar wel begrip voor', zegt de oud-speler van AZ.

Het risico op besmetting is door de vele nationaliteiten binnen een club groot volgens tafelgast Valentijn Driessen. Weghorst kan zich daarin wel vinden. 'Je komt natuurlijk met veel meer mensen in aanraking dan wanneer je gewoon thuis zit. Iedereen is wel gewoon op de club. Ze trainen een halfuurtje in kleine groepjes van 4 man met handschoenen aan. Optimaal is het in mijn ogen niet en ik begrijp ook dat veel clubs het niet doen.'

VIDEO - 'Ik dacht dat Johan geen verstand van voetbal had'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.