Terug

Volg Vandaag Inside

Weghorst vergroot problemen van Schalke 04

Weghorst vergroot problemen van Schalke 04

13 mrt 2021, 19:06

Wout Weghorst heeft VfL Wolfsburg aan een ruime zege op Schalke 04 (5-0) geholpen. De spits scoorde eenmaal en bereidde de treffers van zijn ploeggenoten Ridle Baku en Josip Brekalo voor.

Shkodran Mustafi werkte de bal in eigen doel voor Schalke 04, dat degradatie weer dichterbij zag komen. Maximilian Philipp maakte het vijfde en laatste doelpunt voor Wolfsburg, waar Jeffrey Bruma op de bank bleef.

Hekkensluiter Schalke heeft al 11 punten minder dan FSV Mainz 05. Die ploeg staat 16e, een positie die aan het einde van het seizoen verplicht tot deelname aan promotie- en degradatiewedstrijden. Klaas-Jan Huntelaar ontbrak opnieuw bij Schalke vanwege een kuitblessure. De in januari van Ajax overgekomen spits heeft nog maar weinig plezier aan zijn terugkeer bij de club uit Gelsenkirchen beleefd. Hij speelde vooralsnog slechts 10 minuten mee.

Weghorst vierde zijn zestiende competitietreffer. De spits maakt deel uit van de voorlopige selectie van het Nederlands elftal voor de komende duels in de WK-kwalificatie met Turkije, Letland en Gibraltar. Bondscoach Frank de Boer maakt vrijdag zijn definitieve selectie bekend. Hij zal waarschijnlijk een keuze maken tussen Weghorst en Luuk de Jong.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.