Terug

Volg Vandaag Inside

Weghorst schiet Wolfsburg naar kwartfinales Duitse bekertoernooi

Weghorst schiet Wolfsburg naar kwartfinales Duitse bekertoernooi

3 feb 2021, 21:35

VfL Wolfsburg heeft de kwartfinales bereikt van het Duitse bekertoernooi. De Nederlandse spits Wout Weghorst maakte in de thuiswedstrijd tegen Schalke 04 het enige doelpunt: 1-0. Weghorst zag in de 40e minuut een strafschop worden gestopt door doelman Ralf Fährmann, maar in de rebound scoorde hij alsnog.

Wolfsburg en Weghorst trokken daarmee de goede lijn van de maand januari door. De club won in de competitie de laatste drie duels op rij en is in de Bundesliga naar de derde plek gestegen. De 28-jarige Weghorst scoorde in de competitie al dertien keer, waarvan vier keer in januari.

Bij Schalke ontbrak Klaas-Jan Huntelaar in de selectie. De van Ajax overgenomen spits had last van een kuitblessure.

RB Leipzig zit ook bij de laatste acht clubs in de beker. De nummer 2 van de competitie won met 4-0 van VfL Bochum, dat een niveau lager speelt. De Deen Yussuf Poulsen scoorde twee keer. De Spaanse oud-PSV'er Angeliño deed de gehele wedstrijd mee bij Leipzig.

Borussia Mönchengladbach haalde de kwartfinales dankzij een zege op VfB Stuttgart: 1-2. De Franse spelers Marcus Thuram en Alassane Pléa maakten de doelpunten voor Gladbach, dat ook nog actief is in de Champions League.

Bayern München zit niet meer in de beker. De titelhouder verloor vorige maand in de tweede ronde verrassend van Holstein Kiel.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.