Terug

Volg Vandaag Inside

Weghorst nog steeds kandidaat voor het EK

Weghorst nog steeds kandidaat voor het EK

31 mrt 2021, 10:24

Frank de Boer heeft de selectie van het Nederlands elftal voor het EK van komende zomer voor zo'n 90 procent in zijn hoofd zitten. Dat vertelde de bondscoach na de ruime zege van Oranje op Gibraltar (0-7) in de WK-kwalificatie.

'Ik werkte al min of meer met een vaste kern', zei De Boer. 'Ryan Gravenberch was er nu voor de tweede keer bij en heeft het gewoon hartstikke goed gedaan. Jeremiah St. Juste heeft de afgelopen drie duels geen speeltijd gekregen. Maar hij heeft zich zeker laten gelden op de trainingen. Ik heb tegen hem gezegd dat hij er zo maar bij kan zijn op het EK.'

De Boer sluit niet uit dat hij over een kleine twee maanden nog spelers oproept die er nu niet bij waren. Stefan de Vrij (corona) en Nathan Aké (geblesseerd) gaan normaal gesproken mee naar het EK. 'Wout Weghorst is nog steeds een kandidaat voor me', zei de bondscoach. 'Dat heb ik hem laatst ook verteld. Ook Cody Gakpo blijven we nadrukkelijk volgen. Hij is geblesseerd geweest. Maar nu is hij op de weg terug. Ik heb hem net ook met Jong Oranje tegen Jong Hongarije zien spelen. Hij is een interessante speler', zei hij over de aanvaller van PSV.

De Boer nam de namen van Teun Koopmeiners en Jurriën Timber niet in zijn mond. Aké, uitkomend voor Manchester City, werd niet opgeroepen voor de eerste drie duels in de WK-kwalificatie omdat hij De middenvelder van AZ was teleurgesteld dat hij niet was opgeroepen voor de duels in de WK-kwalificatie met Turkije, Letland en Gibraltar. Timber ontwikkelt zich spectaculair bij Ajax maar moest zich ziek afmelden voor Jong Oranje.

'Ik heb bij het samenstellen van deze selectie niet echt rekening gehouden met Jong Oranje', zei hij. 'Misschien had ik een speler van Jong Oranje opgeroepen als die ploeg niet in Hongarije op het EK had moeten spelen.'

De Boer zei al eerder dat hij niet meer rekent op Virgil van Dijk, die herstellende is van een zware knieblessure. 'Ik wacht dat rustig af. We moeten kijken hoe hij er in mei voorstaat. Ook is het belangrijk hoe Virgil er zelf in staat. Daarnaast kan ik de komende weken nog veel gebeuren. Kijk net maar weer naar Daley Blind. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Laten we hopen dat zijn enkelblessure meevalt. Hij is belangrijk voor ons maar ook voor Ajax.'

Johan Derksen reageerde onlangs in een uitzending van Veronica Inside kritisch op het selectiebeleid van bondscoach Frank de Boer.

'Onbeschaafd dat Weghorst niet bij de selectie van Oranje zit...
3:39
'Onbeschaafd dat Weghorst niet bij de selectie van Oranje zit...

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.