Terug

Volg Vandaag Inside

Weghorst heeft spijt van opmerkingen over coronavirus

Weghorst heeft spijt van opmerkingen over coronavirus

14 dec 2020, 18:41

Wout Weghorst heeft nogal wat commotie veroorzaakt door een aantal opmerkingen op Instagram over het coronavirus. "Het spijt me heel erg als ik iemand pijn heb gedaan of van streek heb gemaakt. Dat was nooit mijn bedoeling", liet de clubtopscorer (negen treffers in deze competitie) weten.

Enkele ietwat cryptische uitlatingen van de 28-jarige Nederlander leidden tot nogal wat onbegrip en boosheid op sociale media. "Stel je voor, er is een vaccin dat zo veilig is dat je bedreigd moet worden om het te nemen. Tegen een ziekte die zo dodelijk is dat je getest moet worden om te weten dat je het hebt", wierp Weghorst op. Na zijn bericht kreeg hij veel kritiek en verwijderde hij zijn bijdrage.

Weghorst legde later uit dat het zijn bedoeling was mensen aan te sporen om zichzelf goed te informeren. Die boodschap kwam echter niet aan.

"Ik heb veel mensen in mijn vriendenkring die besmet zijn met het coronavirus en daardoor weet ik precies welke effecten dit virus heeft en hoe gevaarlijk het kan zijn", verklaarde Weghorst. "Ik wilde alleen maar laten zien dat je je zoveel mogelijk moet informeren over dit onderwerp, en ook over alle andere onderwerpen in het algemeen, en naar zoveel mogelijk verschillende meningen moet luisteren."

Weghorst besefte echter dat hij zijn doel ruimschoots gemist had. "Toen ik uit de reacties merkte dat er veel misverstand was en dat andere mensen zich erdoor gekwetst en aangevallen voelden, heb ik de posts onmiddellijk verwijderd."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.