Terug

Volg Vandaag Inside

'Weg naar Barcelona ligt open voor Neymar, PSG verlaagt vraagprijs'

'Weg naar Barcelona ligt open voor Neymar, PSG verlaagt vraagprijs'

14 mrt 2020, 23:21

Julien Laurens, een doorgaans welingelichte journalist van ESPN, meldt dat een terugkeer van Neymar aanstaande lijkt. Volgens de Fransman staat niet meer een transfer in de weg.

Leonardo, oud-voetballer en huidig technisch directeur van PSG, heeft de vraagprijs van Neymar flink naar beneden geschroefd. Waar de Braziliaan vorige zomer nog 222 miljoen euro kostte, is zijn prijs nu gezakt naar 150 miljoen euro.

Dit alles, omdat de sterspeler van PSG een rechtzaak wilde aanspannen tegen zijn eigen club. Afgelopen zomer klopten Barcelona al meerdere keren aan de deur bij PSG om de speler terug te halen naar Catalonië, maar de Parijzenaren wilden niet meewerken. Dit leidde tot groot ongenoegen bij Neymar en hij wilde in eerste instantie zelfs niet meer voetballen voor de club.

Uiteindelijk leek alles weer goed te komen tussen Neymar en PSG. De Braziliaan keerde terug bij de club en kwam weer terecht in de basis. Totdat de winterse transferperiode aanbrak en Neymar opnieuw inzette op een transfer.

In januari doken via de Spaanse krant Sport geruchten op dat Neymar een rechtszaak tegen zijn eigen werkgever overweegt, om een doorbraak in zijn langslepende transfersoap te forceren. Neymar en zijn advocaten zouden zich daarbij willen beroepen op Artikel 14 van het FIFA-reglement. Dat houdt in dat een speler tegen de betaling van een door de FIFA te bepalen schadevergoeding zijn club mag verlaten, indien de 'beschermende periode' van drie jaar voorbij is. Komende zomer loopt die periode voor Neymar af en zou hij zich kunnen beroepen op het genoemde artikel, waarna hij zichzelf zou kunnen 'uitkopen' bij PSG.

Om dit alles te voorkomen heeft Leonardo dus besloten de vraagprijs voor de Braziliaan te verlagen. Kanttekening daarbij is dat als Neymar vertrekt, de andere sterspeler Kylian Mbappé onder geen beding weg mag. Beide contracten lopen nog door tot medio 2020.

VIDEO - Jan over Neymar: 'Wat een eng mannetje zeg!'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.