Terug

Volg Vandaag Inside

'Wees pro-actief en weer uitpubliek voor de rest van het seizoen'

'Wees pro-actief en weer uitpubliek voor de rest van het seizoen'

21 feb 2022, 09:13

Scheidsrechter Allard Lindhout legde het duel tussen FC Utrecht en Vitesse na ongeveer een half uur zo'n 25 minuten stil. Na de 1-1 van Vitesse in extra tijd werd er opnieuw met vuurwerk gegooid en werd het duel nogmaals even onderbroken. Nu duurde het oponthoud enkele minuten en besloot Lindhout na overleg met de plaatselijke autoriteiten het duel te hervatten. Als het aan Valentijn Driessen ligt moeten de uitsupporters voor de rest van het seizoen worden geweerd.

'Wees pro-actief en bewijs dat je die stinkende wond bij jezelf durft weg te snijden door uitpubliek te weren voor de rest van het seizoen', schrijft Valentijn in zijn column voor De Telegraaf. 'Je kweekt er goodwill mee, het draagt bij aan een beter imago en je krijgt er meer en betere supporters voor terug. Mensen bij wie het niet in hun hoofd opkomt om het eigen stadion te slopen of anderen voor het leven te verminken met vuurwerk en fakkels.'

Valentijn vindt dat het de hoogste tijd wordt dat de Eredivisie-clubs goed in de spiegel moeten gaan kijken en zelf actie ondernemen in plaats van te wijzen naar de politiek, de maatschappij en te komen met halfslachtige maatregelen. 'Niets rechtvaardigt wangedrag van voetbalaanhangers in stadions en daarbuiten', aldus de chef voetbal van De Telegraaf.

Vitesse heeft zondag nadrukkelijk afstand genomen van het gedrag van een deel van de aanhang tijdens de uitwedstrijd bij FC Utrecht (1-1). 'Ik bied, namens heel Vitesse, excuses aan voor het wangedrag van een deel van het uitpubliek. Uiteraard met name aan de mensen van wie de veiligheid in het geding is gekomen', zegt algemeen directeur Pascal van Wijk.

Eerder dit seizoen speelden zich vergelijkbare ongeregeldheden af bij Vitesse tegen FC Utrecht in Arnhem. De directie van Utrecht noemde destijds het gedrag van de eigen aanhang een schande.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.