Terug

Volg Vandaag Inside

Tropische dagen op komst: over twee weken mogelijk ruim 40 graden in Nederland

Tropische dagen op komst: over twee weken mogelijk ruim 40 graden in Nederland

6 juli 2022, 08:41

Later deze maand krijgen we te maken met tropische temperaturen, dat meldt Weer.nl. De kans is groot dat het kwik op sommige plekken in het land zelfs 43 tot 44 graden kan aantikken.

De komende dagen is het nog koel zomerweer. Volgens weerman Reinout van den Born gaat daar verandering in komen. Onder zijn collega's wordt er al langer gesproken over de bizarre weerkaarten volgens het zogenaamde Amerikaanse model. Volgens die rekenmethode zou het maandag 18 juli enorm warm kunnen worden in Nederland, met temperaturen van boven de 40 graden. Op sommige plekken zou het kwik zelfs 43 of 44 graden kunnen aantikken.

'We zeggen er meteen bij – om te voorkomen dat iedereen nu gaat roepen dat Weer.nl voor 18 juli ruim 40 graden verwacht – dat we er geenszins van uitgaan dat we op die termijn op dergelijk extreme temperaturen zullen uitkomen. Daarvoor is de berekening voor 18 juli natuurlijk nog veel te ver weg', aldus Van den Born.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.