Terug

Volg Vandaag Inside

Weer meer voetballende vrouwen, maar ledenaantal KNVB slinkt

Weer meer voetballende vrouwen, maar ledenaantal KNVB slinkt

20 nov 2020, 15:17

Het aantal voetballende vrouwen in Nederland is afgelopen seizoen opnieuw toegenomen, maar desondanks slonk het totale ledenaantal van de KNVB. De voetbalbond had op 30 juni precies 1.179.933 leden, waarmee de KNVB nog altijd met afstand de grootste Nederlandse sportbond is. Een jaar geleden stond het ledenaantal op bijna 1,2 miljoen (1.196.925). Nederland telt 2904 voetbalverenigingen.

Het aantal voetballende senioren bleef nagenoeg gelijk, de afname zit vooral bij de jeugd. Vooral in de leeftijdsgroepen Onder 7 jaar en Onder 15 jaar liep het ledenaantal terug. Het aantal voetballende meisjes en vrouwen steeg opnieuw, van 160.953 naar 162.471. De grootste toename zit bij de senioren en bij de meisjes in de categorie Onder 11 jaar. Bijna tien jaar geleden telde de KNVB nog zo'n 124.000 vrouwelijke leden.

Volgens de KNVB zijn de gevolgen van de coronamaatregelen op het ledenaantal nauwelijks zichtbaar. In maart werden alle competities in Nederland stilgelegd vanwege corona. De bond verwacht pas volgend jaar duidelijke conclusies te kunnen trekken. De competities voor de amateurclubs liggen sinds oktober weer stil en worden op z'n vroegst in januari hervat. De KNVB roept de amateurverenigingen op om zoveel mogelijk te doen aan ledenbehoud. De bond heeft daar 'stimuleringsbudget' voor vrijgemaakt. Iedere club kan maximaal 400 euro ontvangen als het voor eind januari een voetbalactiviteit organiseert.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.