Terug

Volg Vandaag Inside

'Weer een verschrikkelijke voetbalavond onder Van Gaal tijdens WK'

'Weer een verschrikkelijke voetbalavond onder Van Gaal tijdens WK'

25 nov 2022, 00:00

Valentijn Driessen heeft zich kritisch uitgelaten over het spel van het Nederlands elftal onder bondscoach Louis van Gaal. Oranje kwam vrijdagavond in de tweede wedstrijd tijdens het WK in Qatar niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Ecuador. 

"Het was slaapverwekkend en slecht wat de ploeg van Louis van Gaal liet zien", schrijft Valentijn in zijn column voor De Telegraaf. "De bondscoach gaat voor resultaat, maar laat dat in Doha nog veel meer dan op het WK 2014 in Brazilië gepaard gaan met afzichtelijk voetbal. Alle interessante ingrediënten waar het Nederlandse voetbal voor staat, heeft hij in de ban gedaan."

"In de groepsfase gaat het louter om kwalificatie en daarna staat iedere wedstrijd op zich en is overleven het enige wat telt op het WK", vervolgt Valentijn. "Dat belooft met dit elftal en deze bondscoach vooralsnog weinig goeds. Ga maar na als zelfs tegen het matige Ecuador geen enkele international het elftal bij de hand nam toen de wedstrijd Oranje als zand door de vingers glipte."

De chef voetbal van De Telegraaf vindt dat 'de identiteit van het Nederlandse voetbal' te vaak ontbreekt. "Dat het op de Hollandse manier kan, bleek in enkele spaarzame fases dat Oranje wel naar voren durfde te voetballen en Ecuador onder druk zette. Verder bood het treffen met Ecuador geen enkel aanknopingspunt, niet speltechnisch en al helemaal niet qua amusementswaarde. Het lijkt tot dusver nergens op wat Oranje laat zien in Qatar, hoewel plaatsing voor de achtste finales een formaliteit is", aldus Valentijn.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.