Terug

Volg Vandaag Inside

Wedstrijd Manchester City-Arsenal uitgesteld vanwege coronavirus

Wedstrijd Manchester City-Arsenal uitgesteld vanwege coronavirus

11 mrt 2020, 10:01

De Premier League-wedstrijd tussen Manchester City en Arsenal van woensdag is uitgesteld vanwege het nieuwe coronavirus. Dat melden beide clubs. Spelers van Arsenal zijn voor 14 dagen in quarantaine geplaatst, omdat ze in contact zijn geweest met de eigenaar van de Griekse club Olympiakos. Die heeft positief getest op het coronavirus.

Het is de eerste wedstrijd in de Engelse Premier League die wordt uitgesteld vanwege het virus.

Arsenal laat weten dat bij het duel in de Europa League met Olympiakos dertien dagen geleden verschillende spelers van de Londense club contact hebben gehad met de Griekse eigenaar van Olympiakos, Evangelos Marinakis. "Hoewel de kans dat de spelers de ziekte Covid-19 hebben opgelopen extreem klein is, volgen we strikt de richtlijnen van de regering die voorschrijven dat iedereen die in nauw contact is geweest met een besmet persoon voor 14 dagen in zelfisolatie moet", meldt Arsenal. "Hierdoor zijn de spelers niet beschikbaar voor de wedstrijd tegen Manchester City en heeft de Premier League besloten dat de wedstrijd moet worden uitgesteld."

De spelers van Arsenal zullen thuis blijven totdat de periode van 14 dagen voorbij is. Ook vier mensen uit de staf van de club die dicht bij Marinakis in de buurt zaten tijden de wedstrijd, zullen thuis blijven.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.